HUA Logo ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας

ELAIOTSIPOURA – Καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες τσιπούρας εκτρεφόμενης με κλάσμα πολικών λιποειδών απομονωμένων από παραπροϊόντα ελαιουργίας, Κωδικός Έργου: T1ΕΔΚ-00687

Ακρωνύμιο: ELAIOTSIPOURA

Κωδικός Έργου: Κ.Ε. 61099

Φορέας Χρηματοδότησης: Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ)

Δράση: 

Κωδικός  MIS 5031794

Διάρκεια: από 31.07.2018 έως 31.10.2022

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αντωνοπούλου Σμαραγδή, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής

Συνολικός Προϋπολογισμός: 380.830,13 €

 

Το έργο ELAIOTSIPOURA υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T1ΕΔΚ-00687).

Αντικείμενο του έργου ELAIOTSIPOURA είναι η παραγωγή μίας καινοτόμου «ελαιοτσιπούρας», εκτρεφόμενης με το κλάσμα πολικών λιποειδών απομονωμένων από παραπροϊόντα ελαιουργίας (Β.Δ.Λ.), η κατανάλωση της οποίας να οδηγεί σε σημαντικά βελτιωμένο καρδιομεταβολικό προφίλ των καταναλωτών έναντι της εκτρεφόμενης με συμβατική τροφή, τσιπούρας.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες

https://elaiotsipoura.hua.gr/

Πληροφορίες

Διαγωνισμοί

  • Γ-2032-2019/03-07-2019: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ-ΚΕ 61099
Scroll to Top