Ακρωνύμιο: ELAIOTSIPOURA
Κωδικός Έργου: Κ.Ε. 61099
Φορέας Χρηματοδότησης: Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ)
Δράση:
Κωδικός MIS 5031794
Διάρκεια: από 31.07.2018 έως 31.10.2022
Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αντωνοπούλου Σμαραγδή, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Συνολικός Προϋπολογισμός: 380.830,13 €
Το έργο ELAIOTSIPOURA υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T1ΕΔΚ-00687).
Αντικείμενο του έργου ELAIOTSIPOURA είναι η παραγωγή μίας καινοτόμου «ελαιοτσιπούρας», εκτρεφόμενης με το κλάσμα πολικών λιποειδών απομονωμένων από παραπροϊόντα ελαιουργίας (Β.Δ.Λ.), η κατανάλωση της οποίας να οδηγεί σε σημαντικά βελτιωμένο καρδιομεταβολικό προφίλ των καταναλωτών έναντι της εκτρεφόμενης με συμβατική τροφή, τσιπούρας.
Για περισσότερες πληροφορίες