Υπολογισμός Ανθρακικού αποτυπώματος (gradle to gate) ανά τελικό παραγόμενο προϊόν Φράουλας Θερμοκηπίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φράουλας-Φρούτων και Λαχανικών Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης «Η Υρμίνη» και προτάσεις αγροτικών τεχνικών μετριασμού της συμβολής στην κλιματική αλλαγή και στην ανθεκτικότητα των επιπτώσεών της, KE 697
- από 25.04.2025 έως 31.12.2025
- Καθηγητής Καραθάνος Βάιος
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 42.160,00 €
Υπολογισμός Ανθρακικού αποτυπώματος (gradle to gate) ανά τελικό παραγόμενο προϊόν Φράουλας Θερμοκηπίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φραουλοπαραγωγών Δήμου Δυτικής Αχαΐας – Οργάνωση Παραγωγών «Η Ήλιδα» και προτάσεις αγροτικών τεχνικών μετριασμού της συμβολής στην κλιματική αλλαγή και στην ανθεκτικότητα των επιπτώσεών της, KE 696
- από 25.04.2025 έως 31.12.2025
- Καθηγητής Καραθάνος Βάιος
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 17.856,00 €
Υπολογισμός Ανθρακικού αποτυπώματος (gradle to gate) ανά τελικό παραγόμενο προϊόν Ντομάτας Βιομηχανικής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Δυτικής Ελλάδας – Οργάνωση Παραγωγών και προτάσεις αγροτικών τεχνικών μετριασμού της συμβολής στην κλιματική αλλαγή και στην ανθεκτικότητα των επιπτώσεών της, KE 695
- από 25.04.2025 έως 31.12.2025
- Καθηγητής Καραθάνος Βάιος
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 11.160,00 €
Υπολογισμός Ανθρακικού αποτυπώματος (gradle to grate) ανά τελικό παραγόμενο προϊόν του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φραουλοπαραγωγών Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Aelia Berries και προτάσεις αγροτικών τεχνικών μετριασμού της συμβολής στην κλιματική αλλαγή και στην ανθεκτικότητα των επιπτώσεών της, KE 694
- από 25.04.2025 έως 31.12.2025
- Καθηγητής Καραθάνος Βάιος
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 21.080,00 €
Υπολογισμός Ανθρακικού αποτυπώματος (gradle to gate) ανά τελικό παραγόμενο προϊόν Φράουλας Θερμοκηπίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φραουλοπαραγωγών Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Olympian Berries και προτάσεις αγροτικών τεχνικών μετριασμού της συμβολής στην κλιματική αλλαγή και στην ανθεκτικότητα των επιπτώσεών της, KE 693
- από 25.04.2025 έως 31.12.2025
- Καθηγητής Καραθάνος Βάιος
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 22.320,00 €
Έρευνα στα βιοδραστικά συστατικά της Κορινθιακής Σταφίδας με έμφαση στην υγεία των καταναλωτών και την έρευνα των λειτουργικών ιδιοτήτων της οργανικά καλλιεργούμενης Σταφίδας, Κ.Ε. 687
- από 21.01.2025 έως 31.12.2028
- Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χίου Αντωνία
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 46.500,00 €
Διερεύνηση των in vitro και in vivo αντιφλεγμονωδών και αντι-αιμοπεταλιακών δράσεων φυσικού εκχυλίσματος από υπο-προϊόντα οινοποίησης μέσω επίδρασης στο μεταβολισμό και τις δράσεις του PAF
- από 23.10.2019 έως 22.10.2022
- Καθηγήτρια Φραγκοπούλου Ελισσάβετ
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 32.400,00 €
«Ανάπτυξη καινοτόμων αμυλούχων προϊόντων και μελέτη επίδρασης της μικροδομής τους στην πέψη και την απορρόφηση των υδατανθράκων με στόχο την πρόκληση βελτιωμένης μεταβολικής απόκρισης» Αρ.αίτησης 6249 Μαρία Χριστίνα Κανατά
- από 13.04.2022 έως 17.12.2024
- Καθηγητής Καραθάνος Βάιος
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 28.800,00 €
Κλινική μελέτη για την αξιολόγηση της επίδρασης ενός βρεφικού γάλακτος εμπλουτισμένου με πρεβιοτικά στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την εμφάνιση λοιμώξεων και την αύξηση υγιών βρεφών: μελέτη Armadillo
- από 11.08.2023 έως 30.04.2026
- Καθηγητής Μανιός Ιωάννης
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 209.000,00 €
Συνδυαστική θεραπεία με μερική εντερική διατροφή και βιολογικούς παράγοντες ως θεραπεία επαγωγής ύφεσης σε ενήλικους/ες ασθενείς με ενεργή ειλεοκολική νόσο Crohn: πιλοτική μελέτη.
- από 01.01.2023 έως 31.12.2023
- Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοντογιάννη Μερόπη
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 20.000,00 €
Καινοτόμα τελικά προϊόντα βασισμένα στα υποπροϊόντα υδραπόσταξης αρωματικών φυτών της ελληνικής χλωρίδας(Innovative final products based on the steam distillation side – products of Greek biodiversity plants) – Hydraroma
- από 02.01.2021 έως 30.06.2023
- Καθηγητής Καραθάνος Βάιος
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 74.400,00 €
Πρόληψη παχυσαρκίας μέσω βιολογικών και συμπεριφοριστικών εξατομικευμένων παρεμβάσεων / Preventing obesity through Biologically and bEhaviorally Tailored inTERventions for you | BETTER4U: project (proposal ID: 101080117-1)
- από 01.11.2023 έως 31.10.2027
- Καθηγητής Δεδούσης Γεώργιος
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 1.817.812,50 €
An intersectoral innovative solution involving DIGItal tools, empowering families and integrating community CARE services for the prevention and management of type 2 diabetes and hypertension: “DigiCare4You”
- από 01.04.2021 έως 30.09.2025
- Καθηγητής Μανιός Ιωάννης
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 715.181,30 €
Εθνικό δίκτυο έρευνας για την ανάδειξη της γενετικής βάσης των νευροεκφυλιστικών νόσων Alzheimer και Parkinson, την ανίχνευση αξιόπιστων βιοδεικτών και την ανάπτυξη καινοτόμων υπολογιστικών τεχνολογιών και θεραπευτικών στρατηγικών στη βάση της ιατρικής ακρίβειας-Brain Precision
- 15.05.2023 - 30.11.2025
- Καθηγητής Δεδούσης Γεώργιος
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 150.000,00 €
Λειτουργικά προϊόντα δημητριακών και συμβολή στη ρύθμιση του μεταβολισμού και της επαγόμενης από την παχυσαρκία χρόνιας ήπιας φλεγμονής-Ανάπτυξη και διερεύνηση της εμπορικής εκμετάλλευσης των νέων προϊόντων
- από 14.06.2023 έως 13.06.2025
- Δρ. Αμαλία Γιάννη
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 163.750,00 €
Αξιοποίηση γεωργικών υποπροϊόντων ως νέων υποστρωμάτων για την παραγωγή μανιταριών Pleurotus υψηλής διατροφικής αξίας-Ανάπτυξη και κλινική αξιολόγηση ενός καινοτόμου πολυδύναμου λειτουργικού τροφίμου («σνακ μανιταριών»)
- από 25.07.2018 έως 24.07.2021
- Καθηγητής Καλογερόπουλος Νικόλαος
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 320.155,25 €
Συμπληρωματική νευροπροστατευτική δράση της Κορινθιακής σταφίδας ως φυσικό συμπλήρωμα διατροφής. Ολοκληρωμένο καινοτόμο πλαίσιο ανάδειξης των μηχανισμών δράσης της με τη χρήση νευροεκφυλιστικών ζωικών προτύπων
- από 28.06.2018 έως 27.10.2022
- Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χίου Αντωνία
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 18.600,00 €
Μεταβολισμός του Παράγοντα Ενεργοποίησης Αιμοπεταλίων (PAF) σε φαινομενικά υγιείς εθελοντές μετά από διατροφική παρέμβαση με τρόφιμο εμπλουτισμένο με αναστολέα του PAF φυσικής προέλευσης
- από 17.02.2020 έως 16.12.2021
- Καθηγήτρια Αντωνοπούλου Σμαραγδή
- Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
- 41.541,50 €